Masterclass cu doi străluciți artiști

Cu două zile înaintea Concertului extraordinar care va avea loc sâmbăta, 28 ianuarie la Casa Avramide, argentinianul Gerardo Jerez Le Cam, pianist și compozitor alături de Iacob Măciucă Marian, violonist solist, unul dintre cei mai străluciți violoniști de peste hotare, vor susține un MASTERCLASS cu elevii Liceului de Arte „George Georgescu” Tulcea.

Cursul de măiestrie va avea loc în Sala Studio a Liceului de Arte „George Georgescu” Tulcea. Succes elevilor participanți! Olimpiada se apropie iar elevii noștri au nevoie de cât mai multe oportunități de acest gen.


Prima zi de MASTERCLASS:

O altă zi minunată, Masterclass:


Primăriei Municipiului Tulcea, Inspectoratului Școlar Județean Tulcea, Institutului de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion”, Asociației de Părinți „George Georgescu”, transmitem un mesaj de apreciere din partea Liceului de Arte „George Georgescu” Tulcea pentru tot sprijinul acordat în organizarea acestui Masterclass pentru vioară finalizat cu un Concert Extraordinar susținut de argentinianul Gerardo Jerez Le Cam, pianist și compozitor, Iacob Măciucă Marian, violonist solist alături de elevii Liceului de Arte Diana Amelian, Ayana Anisia Cărare, Ana Maria Chiriță, Gheba Maria și Dragoș Vlădeanu.
Adresăm mulțumiri și recunoștință domnului Primar al Municipiului Tulcea, Ștefan Ilie, doamnei Inspector Școlar General, Viorica Pavel, domnului Nicolae Bibu, city managerul municipiului Tulcea, domnului Tocanie Paul șef serviciu în cadrul INSTITUTULUI DE CERCETĂRI ECO-MUZEALE, dnei Inspector Școlar pentru Arte Monica Buhai.
Și nu în ultimul rând țin să mulțumesc dnei Lăcrămioara Chiriță, profesor vioară, pentru inițiativă! Elevii noștri, aflați în pragul performanței, merită să aibă parte de cât mai multe oportunități de acest gen.
Felicitări tuturor! ❤❤❤

(Director Grigore-Pahom Claudia)Un concert de-a dreptul extraordinar!

Am avut bucuria să participăm aseară (sâmbătă, 28 ianuarie 2023), la Casa Avramide, la un deosebit concert susținut de Gerardo Jerez Le Cam, pianist și compozitor, și violonistul Marian Iacob Măciucă, tulcean stabilit de 30 de ani în Franța.

Despre lucrările argentinianului și interpretarea lor: piese dedicate lui Maradona sau marcate de superstiții cu pisici negre la răspântii de miez de noapte, plimbări prin port ori dansuri spiralate, balcanik Bach barok tango, schubertiana „Ave Maria” în manieră lăutărească, milonga rapidă, „Brabadag” (de la … Babadag), muzică barocă pe măsuri de geampara, melodii culte trase pe calapod de sârbă („Preludiu în geampara”, „Sârba Presto”), milonga lentă, influențe impresionante din Debussy, amprente de Stravinski, elemente de jazz, talent cu carul și umor tot cu carul.

Felicitări profesoarei Lăcrămioara Chiriță și înzestraților elevi Amelian Diana, Anisia Ayana Cărare, Ana Maria Ecaterina Chiriță, Maria Ionela Gheba și Dragoș Vlădeanu, de la Liceul de Arte „George Georgescu”!

Felicitări conducerii liceului!

(Petru Țincoca – secretar literar la Ansamblul Artistic Profesionist ”Baladele Deltei”)


Previous Article
Next Article