Manifestări cultural-artistice de ziua marelui poet

Municipiul Tulcea onorează la 15 ianuarie 2023 personalitatea poetului național Mihai Eminescu dedicându-i un monument, amplasat în centrul orașului. La inaugurare au luat parte oficialități, profesori și elevi ai liceelor din municipiu, precum și numeroși alți membri ai comunității. Cei prezenți au evocat viața și activitatea lui Mihai Eminescu, iar reprezentanții Episcopiei Tulcii au oficiat un serviciu religios ceremonia a continuat cu o recepție oficială însuflețită de repertorii inspirate de opera poetului, interpretate de elevi ai Liceului de Arte ,,George Georgescu”.
„Luceafărul” a strălucit în această seară pe scena Teatrului ,,Jean Bart” Tulcea, într-o reprezentație de excepție a operei lui Nicolae Bretan, susținută de artiștii Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” Galați, alături de corul „Mussica” al Liceului „George Georgescu” din Tulcea, dirijor Cristian Gheorghe Gorun.
Felicitări și admirație domnului profesor Gorun pentru colaborarea deosebită, într-o zi specială pentru noi toți. Elevii noștri au cântat divin! Entuziasmul a fost electrizant, scena și publicul comunicând cu sufletul într-un dialog mai presus de conveniențele teatrale.
Felicitări, tuturor! Mulțumim Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” Galați pentru OPORTUNITATEA OFERITĂ ELEVILOR Liceului de Arte „George Georgescu”, pian, vioara, etc.


 
Previous Article
Next Article