Scurt istoric

După câteva decenii de existență, Liceul de Arte “George Georgescu” s-a impus ca una dintre cele mai importante școli vocaționale din țară.

În anul 1958 se înființează la Tulcea Școala de Muzică și Arte Plastice, care în toamna anului 1991 devine LICEUL DE ARTĂ „GEORGE  GEORGESCU”.

Instituția dispune de săli pentru desfășurarea orelor de specialitate și ateliere, de o sală de concerte, un studio de înregistrare, și de  o bibliotecă cu aproximativ 6000 de volume de specialitate.

Cursurile școlii sunt frecventate de elevi, la specializările muzică (muzică instrumentală, secție teoretică, canto clasic, muzică tradițională), arte plastice (design vestimentar, scenografie, pictură de șevalet) și artă teatrală.

În anul 1993, liceul intră în circuitul competițional muzical, național și internațional, prin inițierea Concursului de interpretare «George Georgescu». Competiția reunește, an de an, sute de elevi din țară și din străinătate.

Alte manifestări artistice de referință organizate de Liceul de Artă sunt: Concursul de Pictură «Alexandru Ciucurencu », Concursul de Acuarelă «Constantin Găvenea», Concursul de machete de afișe. Acestora li se adaugă concerte, expoziții, recitaluri și alte evenimente culturale deschise publicului tulcean iubitor de artă.

Elevii liceului, sub îndrumarea profesorilor lor, participă anual la festivaluri și concursuri organizate în țară și în străinătate, cu rezultate notabile:

  • Concursul de Interpretare „ORPHEUS” Târgu Jiu
  • Concursul de Interpretare „Carl Filtch” Sibiu
  • Concursul de Interpretare „Ionel Perlea” Slobozia
  • Concursul de Interpretare „Pro Piano” București
  • Concursul de Interpretare „Miniatura Romantică” Galați
  • Concursul de Interpretare „W.A. Mozart” Târgoviște
  • Concursul de Interpretare „Emanuel Elenescu” Piatra Neamț

Rezultate foarte bune sunt obținute de către elevi și la olimpiadele naționale, atât la muzică cât și la arte plastice.

Din multele promoții de până acum ale LICEULUI DE ARTE „GEORGE GEORGESCU” TULCEA, o mare parte dintre absolvenți s-au îndreptat către învățământul superior de specialitate – muzică, arte plastice, arhitectură și artă teatrală.

Profesionalismul corpului didactic, seriozitatea și talentul elevilor sunt, deci, cartea de vizită a acestei școli nord-dobrogene. Dincolo de menirea educativă firească, Liceul de Arte își consolidează poziția de adevărată instituție culturală.


Scurt istoric în imagini: