„Certemen Ovidianum Ponticum”

CONCURSUL NAȚIONAL DE LIMBA ȘI LITERATURA LATINĂ ,,CERTAMEN OVIDIANUM PONTICUM”

În perioada 19 – 21 mai 2023, Inspectoratul Școlar Județean Tulcea a fost partenerul Ministerului Educației în organizarea și desfășurarea Concursului Național de Limba și Literatura Latină ,,Certamen Ovidianum Ponticum”, ediția a XXVIII-a, etapa națională, competiție încadrată în Calendarul Concursurilor Naționale Școlare – 2023, la care au participat elevi din întreaga țară.

Festivitatea de deschidere a Concursului Național de Limba și Literatura Latină ,,Certamen Ovidianum Ponticum” s-a desfășurat la Liceul Tehnologic Agricol ,,Nicolae Cornățeanu” Tulcea și s-a bucurat de prezența Preasfințitului Părinte Visarion, Episcop al Tulcii și a conducerii Inspectoratului Școlar Județean Tulcea, reprezentată prin doamna prof. Viorica PAVEL.

Pe parcursul acestor zile, latina a fost limba universală care a conectat elevi și cadre didactice, oferind sentimentul de apartenență la o comunitate care înțelege și apreciază frumosul din originile noastre istorice. Activitățile desfășurate, competiționale sau recreative, au demonstrat că limba latină are o contribuție majoră la dezvoltarea esteticii personalității umane, a dragostei și a toleranței, a empatiei și a frumuseții morale.

Festivitatea de premiere a fost o sărbătoare a limbii latine, a prieteniei și a bucuriei de a fi împreună.
(ISJ Tulcea)


🌸 Concursul Național de Limba și Literatura Latină
🌸 Mulțumim pentru invitație! Liceul de Arte „George Georgescu” adaugă culoare, strălucire și sensibilitate Concursului Național de Limba și Literatura Latină „Certemen Ovidianum Ponticum”, ediția a XXVIII-a.
🌸 Felicitări elevei Cristea Briana, clasa a X-a arte plastice pentru realizarea graficii acestei ediții!
🌸 Mulțumim elevelor Ayana Anisia Carare, Chiriță Ana Maria și Gheba Maria pentru momentul muzical oferit! Profesori coordonatori Gabriel-George Pinter și Lăcrămioara Chiriță.💞
Au interpretat:

 • Dmitri Șostakovici – Preludiu
 • Carlos Gardel – Por una cabeza
 • Dmitri Șostakovici – Vals
 • Johann Brahms – Dans ungar nr 5
 • Gerardo Matos Rodriguez – tango Cumparsita

🌸 Corului „Mussica” multe felicitări pentru emoția transmisă! Felicitări profesorului coordonator Preot Dirijor Cristian Gheorghe Gorun ! Au interpretat:

 1. Ave Verum
 2. Gaudeamus Igitur
 3. Lino Leano
 4. Chindia
  🌸 Succes tuturor participanților și putere organizatorilor! Impecabilă festivitate de deschidere! 👏👏👏👏Vă îmbrățișez doamnă inspector Mangu Sorina !🌸🌷💞
 
Previous Article
Next Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *